hungarian romanian english german

Carved Gate Bed & Breakfast, Transylvania

Ardealul este in mod incontestabil unul din locurile cele mai frumoase din lume – pentru noi nu numai cel mai frumos dar si cel mai de pret loc. Tinutul e bogat atat in frumuseti naturale cat si in locuri istorice comemorative.
 Pensiunea noastra se afla in centrul Transilvaniei la 9 km de Odorheiu-Secuiesc in comuna Mugeni. Aceasta comuna se intinde pe cele doua maluri ale raului Tarnava Mare, in apropierea renumitului camp de la Lutita. Prima atestare scrisa a localitatii dateaza din 1333, cu numele de Bugus. Localnicii sunt descendenti ai secuilor graniceri, apartinand grupului „Telegd” din secolul a XII- lea. Numele comunei este cunoscut mai ales datorita bisericii cu elemente gotice din secolul al XIII- lea, acesta fiind si una dintre cele mai valoroase monumente arhitectonice din Zona Odorhei.
 Biserica este celebra si pentru fragmentele de fresce din secolele XIII- XIV, reprezentand legenda Sfantului Ladislau, cat si pentru tavanul cu casete vopsite si o inscriptie cu litere runice.
 Deoarece comuna se afla intr-un loc de rascruce, poate servi ca punct de plecare pentru excursii, circuite in zona.
 Pensiunea „Poarta Secuiasca”, asteapta oaspetii intr-o ambianta familiala in mediul rural. Aceasta pensiune, construita in stil rustic si-a primit numele dupa poarta secuiasca mangnifica 
pension.jpg